Thursday, February 21, 2013

Kerti nebáncsvirág mag 10 db/csomag - Jelenlegi ára: 1 Ft

Kerti Nebáncsvirág
(Impatiens Balsamina)
Manapság talán kevésbé elterjedt középmagas (40-60cm) egynyári virág, amely pedig minden bizonnyal több figyelmet érdemelne. Karcsú bokros növekedésű növény, amely a levelek hónaljában hozza fodros, apró rózsákhoz hasonlatos színes virágait. A közép-zöld lándzsa alakú levelek között nagyon jól mutatnak a lila, rózsaszínű, piros vagy fehér virágok füzérei. Elnyílásuk után a szirmok lehullanak, majd beérik a szöszös toktermés, mely érintésre fölreped, és a magvakat elrúgja. Innen ered a virág magyar neve is. A kerti nebáncsvirág mutatós és szívós ágyásnövény, amely júniustól szeptemberig virágzik és jól kombinálható más egynyáriakkal vagy évelőkkel is.
Gondozása
Napos, félárnyékos helyet kedvelő, átlagos kert talajban is dúsan virágzó viszonylag igénytelen növény. Fejlődése kezdeti szakaszában sok vizet igényel, azonban a bimbók megjelenése után már csak mérsékelten kell öntözni.
Szaporítása
A márciusban elvetett magokat csak május elején a fagyok elmúltával ültessük ki a szabad földbe a végleges helyükre.Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-02-23 19:32
. Kerti nebáncsvirág mag 10 db/csomag - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 comments:

Post a Comment