Tuesday, October 23, 2012

Momisuli Baurdzsán: A nagy család / Mögöttünk Mosz - Jelenlegi ára: 340 Ft

Momisuli Baurdzsán: A nagy család / Mögöttünk Moszkva
Raktári szám: 028271
ISBN: 9632807243
Kiadás éve: 1980
Kiadó: Gondolat Kiadó
Méret: 150*200 mm, 438 oldal
Állapot: vászonkötés, védőborító kissé kopottas, jó
A kötet két nagy, önálló részből áll. Az első rész (A nagy család) a magyar olvasó számára ismeretlen világba vezet el: a század első két évtizedének patriarchális-provinciális kazak világába. Az író rendkívül érzékletesen idézi fel gyermekkora szokásait: a menyasszonyvásárlást, az ősök tiszteletét, a lóversenyeket, a nők jogtalan helyzetét, s lázadásukat e helyzet ellen, az esküvői és temetési szertartásokat. Írását átszövik a gyermekkorban hallott bűbájos legendák a világ elnevezéséről, a Salamonnal kapcsolatos apokrif történetek, jóízű legendák, a szép beszélgetések Leninről meg az új világról. Külön éredekessége e résznek, ahogyan Momisuli leírja a nagy család, a letűnő kazak pásztorvilág, a mohamedán vallás szigorú parancsaitól megbéklyózott élet találkozását a szovjethatalommal...
A kötet második része (Mögöttünk Moszkva) katonai tárgyú írások sorozata, melyekben a szerző az 1941-es Moszkva előtti harcok történetét mondja el a résztvevő hitelességével. Szépítés nélkül mutatja be a bekerítésekből, kitörésekből, visszavonulásokból, majd ellentámadásokból álló harci periódusokat. Hitelességet a műnek a szerző rendkívüli őszintesége ad. Ez készteti Momisulit mint parancsnokot, s mint a morális kérdésekre érzékeny embert az állandó önvizsgálatra is. Személyes felelősséget érez a zászlóaljáért és - nem túlzás - a háború kimeneteléért, ezért nemcsak a katonáihoz, hanem önmagához is szigorú. Tettei és parancsai felülvizsgálására készteti őt Panfilov tábornok is, akinek gyöngéd szeretettel ábrázolt alakja újra meg újra felbukkan a Mögöttünk Moszkva írásaiban. S mellette még hány meg hány nagyszerűen egyénített emberrel ismertet meg a szerző! A könyvből döbbenetes erővel szólnak a háborús hétköznapok, az életüket nem könnyen adó, de szükség esetén hősiesen feláldozó vöröskatonák.
Momisuli Baurdzsán kötete nagyértékű dokumentum, melyet vonzóvá tesz a szerző igaz embersége és egyéni hangvétele.
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Szállítás:
- személyes átvétel Győrben, Pápán, Sopronban, Debrecenben és Budapesten az I. kerületben - költségmentes
- előreutalással OTP-s számlaszámra a könyv súlyának megfelelően, a postai díjszabás alapján
- átvétel Pick pack pontokon, az ország több, mint 220 Hírlapboltjában - 750 Ft
- külföldre a Paypal rendszerén keresztül történő előreutalással, a postai díjszabás alapján
- Szlovákiába egységesen 2 euróért



Jelenlegi ára: 340 Ft

Az aukció vége: 2012-11-10 17:30
. Momisuli Baurdzsán: A nagy család / Mögöttünk Mosz - Jelenlegi ára: 340 Ft

0 comments:

Post a Comment